Серед загиблих, окрім бойовиків ІД, були й 13 цивільних \ www.army.mil

Міжнародна коаліція на чолі зі США завдала ракетних ударів по останньому прихистку терористичного угруповання "Ісламська держава" у провінції Дейр-ез-Зор на сході Сирії, в результаті загинули 42 людини.

Читайте такожЗМІ повідомили про збройний конфлікт між російськими та іранськими силами в Сирії

Про це повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

Відео дня

За його даними, ракетних ударів було завдано напередодні ввечері по будинках, розташованих на сільськогосподарських угіддях поблизу населеного пункту Багоз.

"Цей район є стартовим майданчиком для контратак джихадистів", - заявив голова центру моніторингу Рамі Абдель Рахман.

Серед загиблих, окрім бойовиків ІД, були й 13 цивільних. Зокрема, загинули семеро сирійців, які належать до однієї родини, пов'язаної з ІД, у тому числі троє дітей. Окрім того, загинули шестеро цивільних іракців. В коаліції поки не прокоментували цей інцидент, але раніше заявляли, що намагаються уникати жертв серед цивільного населення.

Як відомо, курдські підрозділи "Демократичні сили Сирії" (SDF) за підтримки міжнародної коаліції на чолі зі США 10 вересня 2018 року розпочали останню фазу операції проти бойовиків ІД з метою витіснити їх з населених пунктів та районів у долині річки Євфрат на сході Сирії.

Нещодавно командувач загонами коаліції арабських та курдських підрозділів Мазлум Кобані заявив, що військова операція проти ІД перебуває на завершальній стадії, а останні райони країни будуть очищені від бойовиків терористичного угрупування впродовж місяця.

24 січня ісламісти намагалися перейти у контрнаступ проти SDF, проте зазнали невдачі. За даними спостерігачів, під час цього контрудару загинули щонайменше 50 осіб з обох сторін. З вересня минулого року територію Сирії на схід від ріки Євфрат покинули майже 27 тисяч осіб, які воювали на боці ІД, включаючи іноземців.

Від початку наступальної операції у вересні минулого року загинуло понад 1200 ісламістів, понад 650 бійців SDF та 388 цивільних осіб. За даними центру моніторингу, під контролем ІД у провінції Дейр-ез-Зор залишається лише територія площею близько 10 кв км.