УНИАН

Як повідомляє Крим. Реалії з посиланням на ТАСС, суд відмовився призупинити рішення про заборону Федеральної міграційної служби на в'їзд в Росію Мустафі Джемілєву. Як зазначається в ухвалі суду, «виконання даного рішення Федеральної міграційної служби не ускладнить виконання рішення суду».

Суд відмовив захисту також у витребуванні з міграційної служби самої постанови Федеральної міграційної служби про заборону в'їзду Джемілєва на територію Росії.

«Таке рішення суд мотивував поясненнями представників ФМС, які заявили в суді, що відомство не виносило даної постанови й не має її. Крім того, відповідачі уточнили, що подібні рішення не входять до компетенції Федеральної міграційної служби, оскільки приймаються з метою забезпечення безпеки або громадського порядку», – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожДжемілєв подав на Росію позов до ЄСПЛ

«Ми не володіємо інформацією про ініціатора обмеження на в'їзд, але припускаємо, що це органи, які відповідають за безпеку на території держави», – заявили представники міграційної служби.

Перше засідання за позовом лідера кримських татар Мустафи Джемілєва до ФМС Росії щодо оскарження рішення про заборону на в'їзд до Криму мало відбутися в Москві 22 січня, однак у зв'язку із хворобою судді слухання справи було перенесено на 12 лютого.

Сам Мустафа Джемілєв не вірить, що виграє суд, однак переконаний, що навіть програна справа допоможе йому в боротьбі за повернення в Крим.

Джемілєву оголосили заборону на в'їзд до анексованого Росією півостріва в травні 2014 року.