Олександр Петров і Руслан Боширов / REUTERS

Третій агент російських спецслужб, пов'язаний з отруєнням Сергія Скрипаля в Солсбері, залишився в Британії після замаху.

Про це повідомляє Telegraph.

За інформацією видання, офіцер під вигаданим ім'ям Сергій Федотов прибув до Великобританії одночасно з Олександром Петровим і Русланом Бошировим і повинен був разом з ними повернутися до Москви. Однак перед вильотом він скасував свою реєстрацію на рейс.

Відео дня

Читайте такожЄС запровадив санкції проти голови ГРУ та ще трьох російських розвідників за хіматаку в Солсбері

Ймовірно, зазначає видання, Федотов залишався в країні ще як мінімум кілька днів після отруєння колишнього полковника ГРУ.

Нагадаємо, 4 березня 2018 року колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новачок» в британському Солсбері. Уряд Великобританії заявив, що речовина військового походження, якою була отруєна сім'я Скрипалів, була розроблена в Росії.

5 вересня поліція Великобританії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні Сергія та Юлії Скрипалів. Ними виявилися співробітники російської військової розвідки Олександр "Петров" Мишкін та "Руслан Боширов" Анатолій Чепіга.

Справа Скрипалів призвела до серйозного загострення відносин між Великобританією і РФ. Низка європейських країн вислали російських дипломатів у відповідь на отруєння в Солсбері.