Ілюстрація REUTERS

Силовики з Венесуели закатували десятки людей, які не підтримують режим офіційного президента Ніколаса Мадуро.

Про це йдеться у доповіді правозахисної організації Amnesty International, передає ТСН.Ранок.

За її даними, у протистоянні між демонстрантами і силовиками від вогнепальних поранень загинула щонайменше 41 людина, а близько 900 осіб незаконно заарештували.

Відео дня

Читайте такожРеволюція у Венесуелі: Клімкін закликав Мадуро покласти край стражданням, викликаним узурпацією влади

Нині офіційна влада Венесуели перекрила морський кордон з кількома Карибськими островами - бо звідти до країни планували доправити гуманітарну допомогу. Про неї з країнами світу зараз домовляється лідер опозиції Хуан Гуайдо, який оголосив себе виконуючим обов'язки президента.

Як повідомляв УНІАН, у вівторок, 19 лютого, армія Венесуели приведена у бойову готовність у зв'язку з анонсованими раніше поставками гуманітарної допомоги зі США.

Президент США Дональд Трамп у понеділок, 18 лютого, попередив венесуельських військових, що вони "втратять все", якщо і надалі будуть підтримувати главу Венесуели Ніколаса Мадуро, а не приймуть пропозицію амністії від тимчасового президента країни Хуана Гуайдо.

Нагадаємо, що 16 лютого Гуайдо закликав тисячі волонтерів допомогти доставити до країни наступного тижня гуманітарну допомогу із США, яка зберігається на території сусідньої Колумбії. Він також оголосив про проведення акцій протесту по всій Венесуелі: "23 лютого будуть демонстрації в містах всюди по країні, щоб сприяти надходженню гуманітарної допомоги".