Продуктивність праці в РФ в 3 рази нижча, ніж в США / фото УНІАН

Продуктивність праці в Росії залишається на рівні, який у розвинених країнах був досягнутий 30-40 років тому і відстає від США приблизно в три рази. Про це заявив голова Рахункової палати Росії Олексій Кудрін на пленарній сесії Санкт-Петербурзького міжнародного форуму праці.

Про це інформує російська служба Радіо Свобода.

Читайте такожУ Конгресі США захотіли розкрити таємні статки Путіна

Відео дня

За словами Кудріна, показник продуктивності праці в Росії зараз знаходиться на рівні Бразилії. Виробіток на одного працюючого в Росії приблизно 23 долари в годину. Навіть у Туреччині вже у півтора раза більше, підкреслив Кудрін.

Підвищувати цей показник потрібно системними заходами, а не адресною допомогою підприємствам, вважає голова Рахункової палати.

"Адресна підтримка в три рази дорожча", – пояснив він.

Крім того, частка Росії в глобальних дослідженнях – всього 3 відсотки, зазначив Кудрін. У США, Франції та Китаю статистика в рази вища – 50, 22 і 30 % відповідно.

Раніше голова Рахункової палати вже говорив, що "Росія втрачає від санкцій", запроваджених Заходом, і "продовжує втрачати". Через великий імпорт технологій, в деяких галузях доходить до 70-80%, російська економіка чутлива до будь-яких санкцій ззовні, сказав Кудрін.

В листопаді колишній міністр фінансів заявив, що в останні десять років середні темпи зростання економіки склали один відсоток. Таких низьких показників протягом такого тривалого періоду не було з часів Другої світової війни. Навіть зростання ціни на нафту, вже не зупиняє подальшого зниження темпів зростання, зауважив голова Рахункової палати.