2 березня в ході протестів руху "жовті жилети" в Парижі поліція затримала 9 осіб.

Відео дня

Про це, станом на 16:00 за Києвом, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Parisien.

У суботу в французькій столиці було заплановано принаймні 4 акції. Процесія, яка вважалася головною, змінила погоджений маршрут в останню хвилину, після чого поліція застосувала спецзасоби.

Читайте такожУ Парижі проти "жовтих жилетів" застосували сльозогінний газ

Перші зіткнення почалися вранці в Нанті, коли деякі демонстранти також хотіли пройти через неузгоджені вулиці. Поліція застосувала сльозогінний газ.

Організатори заявляють, що хочуть підтримувати тиск на уряд, оскільки двомісячна "велика дискусія", ініційована президентом Макроном, щоб прості французькі люди висловили свої погляди на економічні та демократичні питання країни, закінчується цього місяця.

Як повідомляв УНІАН, хвиля протестів у Франції розпочалася ще 17 листопада 2018 року через анонсоване підвищення акцизів на пальне. Демонстранти мітингували, блокували дороги, автозаправки, сховища пального і торговельні центри.

5 грудня під тиском протестувальників французький уряд цілковито відмовився від наміру підвищити акцизи на пальне. В уряді підрахували, що податкові пільги та інші фіскальні заходи, які президент Еммануель Макрон оголосив для заспокоєння демонстрацій, коштуватимуть бюджету країни 10 млрд євро.

Однак, попри поступки з боку влади, "жовті жилети" вирішили продовжувати акції. Аби заспокоїти протестувальників, Макрон запустив серію загальнонаціональних дебатів.