Жінки у Східній Європі зіштовхуються з різними формами насильства з 15-річного віку / УНІАН

70% жінок у восьми країнах Східної Європи зіштовхувалися з сексуальними домаганнями, переслідуваннями, домашнім насильством чи іншими формами насильства. І такі випадки відбувалися з ними з 15-річного віку.

Про це пише Politico з посиланням на дослідження ОБСЄ. При цьому, психологічне насильство у формі контролю або принизливої поведінки найбільш поширені, як показало опитування. 60% жінок сказали, що вони мають такий гіркий досвід. 23% відповіли, що їхні партнери вдавалися до сексуального або фізичного насильства.

Читайте такожЛише 6 країн світу дали жінкам і чоловікам рівні трудові права: Україна біля Білорусі і Замбії

Відео дня

Видання пояснює, що дослідження ОБСЄ засноване на інтерв’ю з 15 тисячами жінок з України, Албанії, Боснії і Герцеговини, Косово, Молдови, Чорногорії, Сербії і Північної Македонії. Ці розмови були проведені навесні і влітку 2018 року.

Дослідження показало, що 74% жінок не почуваються добре поінформованими про те, що потрібно робити, зіткнувшись з насильством. Лише 7% опитаних, які зізналися, що ставали жертвами своїх нинішніх партнерів, сказали, що зверталися до поліції.

Читайте такожСімейна поліція: де в Україні мобільні групи вже борються з домашнім насильством (відео)

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер закликав політиків використати результати дослідження, щоб розробити кращі політичні підходи, націлені на те, щоб покінчити з насильством проти жінок і покращити служби на потерпілих.