Джо Байден \ REUTERS

Колишній віце-президент США Джо Байден оголосив про плани балотуватися на пост президента країни від Демократичної партії.

Читайте такожДжо Байден таки вирішив балотуватися у президенти США - ЗМІ

«Джо Байден звернувся щонайменше до півсотні прихильників, щоб сказати їм про свій намір балотуватися в президенти, а також попросити їх про допомогу у внесках від головних спонсорів, щоб він зміг швидко зібрати кілька мільйонів доларів», - пише The Wall Street Journal.

Відео дня

За інформацією джерел видання,Байден стурбований тим, що його конкуренти, наприклад сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс і колишній член Палати представників американського Конгресу Бето О'Рурк, вже зібрали за допомогою онлайн-зборів необхідні для проведення передвиборних кампаній суми.

За припущеннями джерел CBS, команду Байдена очолить його помічник Грег Шульц. Також у штаб увійдуть колишній глава канцелярії Байдена Стів Рікетті, політконсультант Майк Донілон, його колишній директор зі зв'язків з громадськістю Кейт Бедінгфілд, діючий прес-секретар Білл Руссо та інші.

За даними Федеральної виборчої комісії США, число офіційно зареєстрованих кандидатів на вищу посаду в країні вже майже підібралося до 500. У цьому списку - 143 демократи, 64 республіканці, 18 лібертаріанців та 10 кандидатів від Партії зелених. Решта є незалежними кандидатами або прихильниками інших партій.