Спадкоємець британського престолу принц Чарльз \ REUTERS

Спадкоємець британського престолу принц Чарльз і його дружина Камілла, герцогиня Корнуольська, прибули на Кубу з історичним візитом - це перша офіційна поїздка членів королівського дому на "острів Свободи".

Читайте такожПринц Чарльз нагородив Кіру Найтлі орденом офіцера Британської імперії (фото)

Візит триватиме чотири дні - він покликаний відкрити нову сторінку у відносинах Великобританії з останньою комуністичною державою Західної півкулі, передає Бі-бі-сі. Британський уряд на переговорах представлятиме заступник міністра у справах Співдружності лорд Ахмад.

Відео дня

Після смерті Фіделя Кастро і відходу від влади його брата Рауля Куба почала відкриватися світу: приватна власність та широкосмуговий інтернет перестають бути чимось забороненим.

Спадкоємець британського престолу принц Чарльз \ REUTERS

Втім, новий президент Куби Мігель Діас-Кориця гальмує економічні реформи з побоювань, що радикальний відхід від системи розподілу посилить нерівність.

Очікується, що приїзд принца Уельського і лорда Ахмада відкриє можливості для торгового обміну між Кубою і Британією. Президент Діас-Канель влаштовує на честь Чарльза і Камілли офіційну вечерю.

А от зустріч спадкоємця з Раулем Кастро, братом покійного лідера революції Фіделя - не запланована.

Спадкоємець британського престолу принц Чарльз \ REUTERS

Британський принц з дружиною відвідають в студії у Гавані групу Buena Vista Social Club, що завоювала світову популярність своїм альбомом 1997 року і отримала премію Греммі.