Тереза Мей / REUTERS

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що згодна провести голосування про повторний референдум щодо Brexit.

Як повідомляє Радіо Свобода, про це Мей сказала сьогодні журналістам.

За словами прем’єра, її уряд готовий піти на певні поступки для досягнення згоди щодо плану виходу Великої Британії з Європейського Союзу, одна з них – голосування щодо проведення другого референдуму.

Відео дня

Читайте такожМей на секретному засіданні обговорила з міністрами варіант другого референдуму щодо Brexit

Прем’єр наголосила, що вона проти повторного референдуму. Окрім того, цей пункт буде включено в постанову щодо угоди з ЄС і схвалити його можна буде лише разом з самою угодою, наголосила Мей.

Раніше Мей оголосила про нові пропозиції до угоди про вихід Сполученого королівства з Євросоюзу, які вона обговорила з урядом. Мей додала до свого плану компромісні з Лейбористською партією пункти, які стосуються тимчасових митних відносин з ЄС, прав працівників та захисту навколишнього середовища.

Чергове голосування має відбутися на початку червня.

Раніше УНІАН повідомляв, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей має намір провести на початку червня в Палаті представників голосування щодо договору з Євросоюзу про вихід країни зі складу ЄС.