Борис Джонсон / REUTERS

Колишній глава МЗС Великобританії Борис Джонсон постане перед судом за звинуваченням в обмані виборців напередодні референдуму за Brexit в 2016 році.

За даними видання Independent, позов на політика подав бізнесмен Маркус Болл. Він стверджує, що Джонсон обманював виборців, говорячи про те, що після виходу Великобританії з ЄС країна зможе економити 350 мільйонів фунтів на тиждень, які раніше нібито йшли в європейський бюджет. За словами бізнесмена, Великобританія ніколи не витрачала такі гроші на Євросоюз. Адвокати Болла подали в магістратський суд Вестмінстера прохання про виклик Джонсона в суд.

Читайте такожУ Британії заявили про необхідність нової угоди щодо Brexit

Відео дня

Суддя Маргот Коулман заявила, що Джонсон зобов'язаний з'явитися до суду на попередні слухання. «Вивчивши всі фактори, що мають відношення до справи, я вважаю, що слід схвалити прохання, і справу буде відправлено в королівський суд», — заявила вона.

Раніше, 24 травня, Джонсон заявив, що Великобританія в будь-якому випадку вийде з Євросоюзу 31 жовтня. За його словами, Brexit відбудеться незалежно від того, чи схвалить британський парламент угоду з Брюсселем.