Учасникам протесту проти ухвалення закону про екстрадицію в Гонконзі вдалося прорватися до будівлі місцевого парламенту.

Відео дня

Близько 100 демонстрантів прорвалися в парламент близько 21:00 за місцевим часом (16:00 за Києвом) і спробували відкрити запасні виходи, пише РБК з посиланням на South China Morning Post. Поліцейські, що знаходилися біля бічних виходів, відступили.

Як повідомляє видання, демонстранти увірвалися до парламенту з гаслом "Відкличте закон про екстрадицію". Тисячі інших протестувальників зайняли територію перед будівлею та передають до його дверей парасольки й металеві прути.

Читайте такожУ Тбілісі відбулася багатотисячна акція з вимогою відставки глави МВС Грузії

Частина протестуючих розбила скляні двері в парламентській бібліотеці, почала трощити портрети президентів і розпорошила чорну фарбу з балончика на герб Гонконгу. Однак більшість із них зібралися на першому поверсі.

Акція протесту проходить у 22-ту річницю передачі району материковому Китаю. Вдень один із депутатів спробував переконати маніфестантів припинити спроби прорватися всередину. Вони проігнорували його.

Нагадаємо, протести в Гонконзі розпочалися 9 червня. Демонстранти вийшли на вулиці з вимогою скасувати закон, згідно з яким влада Гонконгу зможе видавати підозрюваних Тайваню, Макао і материковому Китаю, із якими у Гонконгу зараз немає угоди про екстрадицію.

Глава адміністрації Гонконгу Керрі Лам 15 червня заявила, що влада відклала прийняття поправок про екстрадицію. Вона пообіцяла, що влада буде враховувати критику адміністрації району при розгляді законопроекту.