REUTERS

Влада Великої Британії відмовила у видачі візи співробітнику російського МЗС, який був акредитований на конференції зі свободи ЗМІ.

Як повідомляє "РИА Новости" з посиланням на прес-секретаря російського посольства в Сполученому Королівстві, видача віз російським дипломатам залишається однією із проблем нинішніх відносин Лондона і Москви.

Читайте такожБританський журналіст: західні країни мали б вийти з Ради Європи після повернення туди Росії

Відео дня

Прес-секретар посольства вважає, що невидача візи представнику МЗС Росії, який прямував на конференцію, за цих умов виглядає дико. За його словами, британці самі запросили російську сторону взяти участь у конференції, самі акредитували російського делегата, а потім самі ж не видали йому візу.

Дипломат додав, що раніше такі інциденти траплялися зі США, які відмовляли у візах офіційним представникам, що прямували на заходи ООН.

Слід додати, що в акредитації на форум взагалі відмовили російському телеканалу RT і агентству Sputnik, пояснивши це їхньою "активною роллю в поширенні дезінформації". МЗС Росії зажадав, щоб Лондон надав конкретні факти, на підставі яких було прийнято таке рішення.