Ракета MATRA є на озброєнні Збройних сил Катару / фото: eurointegration.com.ua

Поліція Італії вилучила бойову ракету класу "повітря-повітря" під час операції, в ході якої було вилучено арсенал зброї й затримано осіб, які брали участь у бойових діях на Донбасі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву поліції Турина.

Читайте такожWashington Post: Миротворці ООН не зможуть закінчити війну в Україні

Відео дня

"Розслідування розпочалася приблизно рік тому, коли поліцейський штаб у Турині почав стежити за певними людьми, пов'язаними з політичними рухами ультраправих і які воювали в українському регіоні Донбас на боці сепаратистів", - йдеться у заяві.

Зрештою поліції стало відомо, що один із підозрюваних незаконно зберігав арсенал зброї, зокрема ракету класу "повітря-повітря" MATRA, яка є на озброєнні Збройних сил Катару.

Арсенал виявили у провінції Павія. Поліцейські також вилучили 9 штурмових гвинтівок, кулемет Scorpion, 3 рушниці, 7 пістолетів, 20 багнетів, 306 частин вогнепальної зброї та 831 боєприпас різного калібру.

У результаті спецоперації затримано троє осіб: колишній інспектор італійської митниці та активіст ультраправої партії Forza Nuova 60-річний Фабіо дель Берджіоло, 51-річний італієць Фабіо Бернарді та 42-річний швейцарець Алессандро Монті.

Двоє останніх були залучені до схеми продажу ракети.

Як повідомляв УНІАН, поліція Італії провела операцію на півночі країни, в ході якої було вилучено арсенал зброї.