Борис Джонсон / REUTERS

Представник консерваторів Філліп Лі перейшов до лав Ліберал-демократичної партії, через що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон втратив більшість у Палаті громад.

Про свій перехід Лі у вівторок, 3 вересня, повідомив у Twitter.

Читайте такожДжонсон погрожує парламенту Британії виборами у разі блокування "жорсткого" Brexit - ЗМІ

Відео дня

"Після тривалих роздумів я дійшов висновку, що більше не можна відстоювати інтереси моїх виборців та країни в якості члена парламенту в складі Консервативної партії", - написав Лі.

Як повідомляє Deutsche Welle, внаслідок переходу Філліпа Лі до ліберальних демократів прем'єр-міністр Великої Британії та лідер Консервативної партії Борис Джонсон втратив більшість у Палаті громад - нижній палаті британського парламенту.

"Мені прикро через те, що процес виходу Великої Британії з ЄС посприяв трансформації цієї колись великої партії у щось, схоже на вузьку фракцію, де "консерватизм" кожного вимірюється тим, наскільки нерозсудливо член партії хоче вийти з ЄС. Можливо, найбільше розчаровує те, наскільки партія заразилася популізмом та британським націоналізмом", - написав Філліп Лі.

Як повідомляв УНІАН, тисячі демонстрантів 31 серпня вийшли на вулиці міст Великої Британії і виступили проти суперечливого рішення прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона про тимчасове призупинення роботи парламенту за тижні до Brexit.