Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив, що військові дії з боку американської армії будуть пропорційною відповіддю на атаку, здійснену на об'єкти саудівської нафтової компанії Saudi Aramco.

Про це глава держави сказав журналістам під час зустрічі в Білому домі з наслідним принцом Бахрейну Сальманом бен Хамад бен Ісою Аль Халіфою, передає РБК з посиланням на The Hill.

Відповідаючи на питання, чи можуть військові дії з боку Вашингтона, які здатні привести до загибелі людей, бути пропорційною відповіддю на атаку на Saudi Aramco, Трамп сказав: "Я думаю, що вони були б такими".

Відео дня

За його словами, Іран, найімовірніше, несе відповідальність за інцидент. При цьому Вашингтон, як вказав Трамп, хоче уникнути конфлікту з Тегераном. "Ні з ким не хочемо війни, але ми краще підготовлені. Однак, як я сказав, ми хочемо уникнути цього", - зазначив президент, додавши, що американська армія має найпотужнішу зброю в світі, включаючи ракети і винищувачі.

Читайте такожСаудівська Аравія та США допускають "атаку у відповідь" через напад на нафтовий завод - WSJ

Глава держави також заявив, що все виглядає так, ніби за нападом стоїть Іран, однак у США є різна інформація на цей рахунок. "Я не дивлюся на варіанти прямо зараз, ми хочемо остаточно визначити, хто це зробив", - додав Трамп.

Напередодні газета The Washington Post, посилаючись на американських чиновників, повідомила, що адміністрація президента США обмірковує "серйозну військову відповідь" на атаки дронів на об'єкти компанії Saudi Aramco. За словами джерел видання, в неділю, 15 вересня, Трамп зустрівся з главою Пентагону Марком Есперо.

Раніше Трамп написав у Twitter, що у Вашингтона є підстави вважати, що їй відомі відповідальні за напад, і США готові до відповідних заходів, проте чекають даних Саудівської Аравії про те, кого Ер-Ріяд вважає винним в атаці.

Як повідомляв УНІАН, на сході Саудівської Аравії в результаті атаки безпілотників сталися пожежі на двох нафтопереробних підприємствах національної компанії Saudi Aramco.