Ілюстрація REUTERS

На сході Саудівської Аравії в результаті атаки безпілотників сталися пожежі на двох нафтопереробних підприємствах національної компанії Saudi Aramco.

Читайте такожУ Саудівській Аравії хусити атакували аеропорт, є постраждалі

Про це повідомив офіційний представник МВС Саудівської Аравії, підтвердивши повідомлення державних ЗМІ, що з'явилися раніше, передає Deutsche Welle.

Відео дня

На даний час пожежі знаходяться під контролем, додав він.

Відповідальність за атаку взяло на себе дружнє Ірану озброєне угрупування єменських повстанців-хуситів. Їх представник Яхья Сарі заявив в ефірі супутникового каналу новин Al Masirah, що атаки триватимуть доти, доки не завершиться війна у Ємені.

Ілюстрація REUTERS

За даними телекомпанії, для здійснення нападу на заводи були використані 10 безпілотників.

Загоряння сталися рано-вранці на нафтопереробних заводах в Абкайке поблизу узбережжя Перської затоки та на нафтовому родовищі Хурайс на схід від столиці Ер-Ріяд.

Останнім часом серйозно загострився конфлікт в регіоні Перської затоки між Іраном, з одного боку, і США, Саудівською Аравією та Об'єднаними Арабськими Еміратами, з іншого. 19 липня збройні сили Ірану затримали два британських нафтових танкери в Ормузькій протоці. Одному з них згодом дозволили продовжити плавання. Крім того, за минулі місяці хусити - підтримувані іранським керівництвом шиїтські повстанці в Ємені - неодноразово здійснювали бомбардування різних об'єктів в Саудівській Аравії. У серпні вони взяли на себе відповідальність за атаку за допомогою безпілотників на родовище на сході Саудівської Аравії.

Ілюстрація REUTERS

У червні хусити за допомогою дронів атакували аеропорти Джизана та Абха в південній частині Саудівської Аравії. Низка ударів безпілотників була спрямована на диспетчерські пункти в аеропорту Джизан і на заправну станцію в аеропорту Абха.

У липні США повідомили про намір розмістити військовий контингент на території Саудівської Аравії у зв'язку з підвищеною напруженістю в регіоні Перської затоки.

Очолювана Саудівською Аравією коаліція веде боротьбу з єменськими повстанцями з 2015 року.