Картина художника Чімабуе / REUTERS

В одному з будинків у місті Комп'єнь на півночі Франції на кухні прямо над плитою багато років висіла картина. Господиня вважала, що це якась старовинна ікона.

Читайте такожБілизну дружини Гітлера продали на аукціоні у Британії за 7,5 тисяч доларів (фото)

Деякий час тому вона вирішила віднести картину місцевим антикварам, щоб дізнатися її вартість. З'ясувалося, що «стару ікону» написав флорентійський живописець Чімабуе (справжнє ім'я Ченні ді Пепо) - один з найбільш знаменитих художників Проторенесансу і вчитель Джотто, повідомляє Meduza.

Картина з дому в Комп'єні, як припускають мистецтвознавці, - частина створеного Чімабуе у 1280 році диптиха, кожна половина якого складалася з чотирьох зображень сцен мук і розп'яття Христа.

REUTERS

До цього моменту вважалося, що збереглося лише дві сцени - одна з них зберігається в Національній галереї в Лондоні, друга - в Колекції Фріка в Нью-Йорку. При цьому фрагмент "Мадонна з немовлям і двома ангелами", який знаходиться зараз в Лондоні, кілька століть вважався втраченим. Його знайшли лише у 2000 році, коли один з британських аристократів виявив картину у своєму маєтку в графстві Суффолк.

REUTERS

Невелика картина з Компьеня зображає Христа в оточенні людей, що сміються над ним.

"Глузування над Христом" будуть виставлені на французький аукціон Actaeon, який пройде в місті Санліс 27 жовтня. За картину розраховують виручити від чотирьох до шести мільйонів євро.

Звідки в її будинку з'явилася робота Чімабуе, власниця картини не знає.

REUTERS

Як повідомляв УНІАН, фотографію спини самого загадкового художника сучасності Бенксі продали на аукціоні за 43 тисячі доларів.