У РФ висловлюють незгоду через арешти за участь в акціях протесту / фото: Роман Цимбалюк

У Москві проходить мітинг з вимогою відпустити росіян, заарештованих за участь в акціях протесту.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, мітинг санкціонований мерією Москви.

Читайте такожНа голову ЦВК Росії напали з електрошокером

Відео дня

Традиційно місце проведення акції оточене металевим парканом, прохід дозволяється тільки після проходження металодетекторів.

Учасники акції тримають у руках прапори різних опозиційних партій і рухів, а також плакати зі словами: «Ні політичним репресіям, «Свободу політв'язням» та інші.

фото: Роман Цимбалюк
фото: Роман Цимбалюк
фото: Роман Цимбалюк
фото: Роман Цимбалюк

«Ми вийшли на проспект Сахарова, щоб підтримати тих, хто піддається переслідуванню за свою громадянську і політичну діяльність. Це акція підтримки фігурантів «Московської справи», які отримали реальні строки за вигаданим звинуваченням. Підтримки тих, хто постраждав від переслідувань ФБК (некомерційна організація «Фонд боротьби з корупцією») і штабів Навального з боку правоохоронних органів», - повідомили УНІАН організатори акції.

При цьому наголошується, що зазнали переслідування особи, які брали участь у несанкціонованих акціях протесту через недопуск незалежних кандидатів на вибори в Московську міську думу.

«Ми висловлюємо свою незгоду з політичними рішеннями, які, як один, штампують наші суди. Ми вимагаємо припинення справ і звільнення Єгора Жукова, Павла Устинова, Кирила Жукова, Данила Бєглєца, Євгена Коваленка, Костянтина Котова, Івана Подкопаєва, Айдара Губайдуліна, Олексія Міняйла, Сергія Фоміна, Самариддіна Раджабова, Микити Чирцова, Едуарда Малишевського, Владислава Синиці», - заявили в оргкомітеті мітингу.

фото: Роман Цимбалюк
фото: Роман Цимбалюк

В акції, організованій Лібертіанською партією Росії, бере участь кілька тисяч осіб.

Як повідомляв УНІАН, протести на підтримку кандидатів, яким відмовили у реєстрації на вибори в Мосміськдуму, тривали з середини липня. Більшість лідерів російського протесту були заарештовані на строки від 7 до 30 діб.

Найчисленніша санкціонована акція пройшла 20 липня на проспекті Сахарова (за підрахунками МВС, вона зібрала близько 12 тисяч учасників, а за словами організаторів - понад 20 тисяч). Найгучніша несанкціонована - 27 липня.

Акції протесту продовжилися і в серпні.

Під час мітингів та акцій у Москві було затримано понад 3 тисяч осіб, деякі з них були травмовані в результаті застосування сили для розгону мітингів.