Дональд Трамп / REUTERS

Міністерство оборони США не готове надати Конгресу документи, пов’язані з блокуванням військової допомоги Україні, у рамках справи про усунення Дональда Трампа з посади президента США та його ймовірний тиск на Україну.

Про це повідомляє REUTERS.

Читайте такожЄвросоюз призупинив експорт зброї до Туреччини

Відео дня

Пентагон посилається на «правові й практичні проблеми». Крім того, в Міноборони США заявили, що Палата представників не має резолюції, яка необхідна для такого розслідування.

Як передає Громадське, свідчити відмовився й адвокат Трампа Рудольф Джуліані. Він заявив, що не підкорятиметься порядку демократів у Палаті представників.

Зі слідством також не співпрацюватиме віце-президент США Майк Пенс.

Нагадаємо, три комітети Палати представників Конгресу США заявили у вересні, що розпочали "широкомасштабне розслідування" повідомлень про те, що президент Дональд Трамп, його адвокат Руді Джуліані та, можливо, інші чинили тиск на уряд України, щоб схилити його до сприяння кампанії з переобрання Трампа.

Представник демократів, який очолює комітети з питань розвідки, нагляду та закордонних справ Палати звернувся до Білого дому та Державного департаменту з проханням надати інформацію про те, що вони назвали намаганнями "маніпулювати українським правосуддям".

Трамп та деякі інші республіканці раніше запитували, чи не становило конфлікту інтересів те, що Хантер Байден, син колишнього віцепрезидента-демократа Джо Байдена, нині кандидата у президенти, був членом правління української газової компанії Burisma, членів якої звинувачують в ухиленні від сплати податків.