Ілюстрація / REUTERS

Туреччина припинить наступ на північному сході Сирії, якщо курдські загони складуть зброю і вийдуть із запланованої "безпечної зони".

Про це в середу, 16 жовтня заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, передає Reuters.

Читайте такожІзраїль вдарив по Сирії, скориставшись нападом Туреччини

Відео дня

Президент Туреччини дав курдським групам час «до вечора» середи, 16 жовтня. В іншому випадку Туреччина продовжить наступ і, за словами Ердогана, жодна влада не зможе зупинити операцію «Джерело миру».

Також турецький лідер зазначив, що в рамках операції від "терористів" вже очищено 1200 квадратних кілометрів території Сирії.

Як повідомляв УНІАН, 9 жовтня Туреччина почала в Сирії операцію «Джерело миру» проти сил сирійських курдів, яких Анкара вважає союзником забороненої в Туреччині Курдської робочої партії (КРП). За два дні до цього США оголосили про виведення своїх військових з прикордонних районів Туреччини і Сирії, тим самим відкривши Анкарі шлях до наступу.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що мета наступу - створити «безпечну зону», а його ціль - «курдські бойовики» і члени угруповання «Ісламська держава» на півночі Сирії.

Рада безпеки ООН на засіданні 10 жовтня не змогла прийняти жодного рішення щодо наступу Туреччини на території Сирії. П'ять європейських країн пізніше закликали Туреччину припинити односторонні військові дії.

Раніше повідомлялося, що країни-члени Євросоюзу призупинили експорт зброї до Туреччини через військовий наступ цієї країни на позиції курдів в Сирії.