Ілюстрація / REUTERS

В Ірані протягом останнього тижня під час акцій протесту проти підвищення цін на пальне загинули щонайменше 115 осіб.

Такі дані міжнародна правозахисна організація Amnesty International (AI) оприлюднила сьогодні, інформує Deutsche Welle.

В організації переконані, що до цих жертв призвели саме "протизаконні" дії іранських силовиків. Крім того, правозахисники вважають, що насправді кількість загиблих унаслідок дій силовиків проти демонстрантів може буде значно більшою і закликають інші держави притягнути іранську владу до відповідальності.

Відео дня

Читайте такожПротести в Іраку: кількість жертв зросла до 340 осіб

Водночас повідомляється про поступове відновлення доступу до інтернету в Ірані. Принаймні таку інформацію поширила організація NetBlocks. За даними NetBlocks, 23 листопада доступ до всесвітньої мережі було відновлено на рівні 64% середнього показника, що фіксувався до початку акцій. Обмеження було запроваджено через ці протести.

У Корпусі вартових ісламської революції (КВІР) повідомили, що "ватажків безладів було ідентифіковано та заарештовано". Крім того, представник КВІРу додав, що в цілому в Ірані зафіксовали менш як 100 інцидентів під час акцій протесту проти підвищення вартості пального. Раніше ЗМІ повідомляли про затримання близько тисячі осіб.

Акції протести в Ірані проти підвищення цін на пальне й унормування його продажу населенню за пільговою ціною розпочалися 15 листопада.