Ілюстрація REUTERS

США внесли в санкційний список міністра зв'язку і комунікацій Ірану Мохаммада Джавада Азері Джахромі, який причетний до відключення інтернету по всій країні через масові протести.

Про це повідомив держсекретар США Майк Помпео.

Читайте такожВ Ірані під час протестів загинули понад 250 людей

Відео дня

Він підкреслив, що влада Ірану блокувала доступ в інтернет протягом кількох днів, позбавивши іранський народ свободи самовираження та спілкування. При цьому лідери іранського режиму забезпечили собі і своїм близьким винятковий доступ в інтернет і до соціальних мереж.

«Це лицемірство підтримує корумповану релігійну мафію і пригнічує іранський народ. Жодна країна, жодна компанія не повинні підтримувати цензуру режиму та порушення прав людини», - заявив Помпео.

Як повідомляв УНІАН, рішення нормувати продаж і одночасно підвищити ціни на паливо мінімум на 50% уряд Ірану ухвалив в ніч на 15 листопада. Це викликало масові акції протесту. В останні дні затримано близько тисячі осіб. Напередодні протестувальники підпалили більше сотні банків і магазинів. Президент Ірану Рухані заявив про перемогу над "ворожою змовою" після придушення акцій протесту.