Ілюстрація REUTERS

В Індії під час протестів проти нового закону про громадянство напередодні загинули п'ять осіб.

Читайте такожУ Пакистані розлючені юристи напали на лікарню, загинули три людини

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відео дня

У штаті Ассам три особи померли в лікарні через вогнепальні поранення, завданих поліцейськими. Ще одна особа загинула, коли магазин, в якому вона спала, підпалили, про це повідомила місцева влада. П'ята особа померла після побиття під час протесту 14 грудня.

У неділю, 15 грудня, напруга в найбільшому місті Ассама Гувахаті залишається високою. Місцева влада обмежила використання інтернету та ввела комендантську годину в окремих його районах. Саме тут 12 грудня від вогню силовиків загинули ще дві особи.

Також в деяких районах східної Індії 15 грудня припинена робота залізниці після того, як протестувальники в штаті Західна Бенгалія підпалили кілька потягів та автобусів.

Ілюстрація REUTERS

Цього дня міністр внутрішніх справ Індії Аміт Шах закликав до спокою, заявивши, що новий закон не загрожує місцевим культурним меншинам у північно-східних штатах.

"Культурна, мовна, соціальна ідентичність і політичні права наших братів і сестер з північного сходу залишаться недоторканими", - сказав він на мітингу в штаті Джарханд.

11 грудня парламент Індії прийняв закон, який дає право громадянства нелегальним іммігрантам - немусульман з переважно мусульманських Афганістану, Бангладеш і Пакистану. Закон надає право громадянства буддистам, християнам, індуїстам, джайдам, парсам та сікхістам, які залишили ці три країни до 2015 року.

Критики закону стверджують, що він - дискримінаційний. Влада стверджує, що закон дасть притулок людям, які втекли від релігійних "переслідувань".