Мер брав участь у святковому вечорі системи комплексного розвитку сім'ї / Фото: @JCarlosMedranoM

Мера мексиканського міста Халапа-де-Діас Артуро Гарсію Веласкеса застрелили на урочистому різдвяному вечорі.

Читайте такожУ Мексиці поліція вступила в бій з бойовиками наркокартелю: 14 загиблих (відео)

Про це в понеділок, 23 грудня, повідомила газета El Sol de Mexico.

Відео дня

Мер брав участь у святковому вечорі системи комплексного розвитку сім'ї. Але на свято прийшла група озброєних людей, які відкрили вогонь. Метою нападників був мер, він помер від отриманих поранень. Також був убитий його зять - працівник податкової служби міста Хав'єр Терреро.

За даними видання Infobae, раніше меру пред'явили звинувачення в незаконному зберіганні вогнепальної зброї, призначеного для військових. Обшуки в його будинку і будинках кількох його підлеглих пройшли по справі про передбачуване викрадення 18 осіб.

Родичі загиблих вважають, що розслідування щодо мера призвело до того, що він опинився в небезпеці. Інформація про нього могла потрапити в руки зловмисників від представників правоохоронних органів.

Як повідомляв УНІАН, в штаті Чьяпас на півдні Мексики місцеві жителі вчинили розправу над головою адміністрації муніципалітету Лас-Маргаритас Хорхе Ескандоном. Люди прив'язали чиновника мотузкою до пікапу і волочили по декількох вулицях, поки їх не зупинили співробітники поліції.