Президент США Дональд Трамп \ REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати вдарять по Ірану «сильніше, ніж коли-небудь раніше», якщо іранські військові нападуть на американських солдатів.

Читайте також"Швидко і потужно": Трамп заявив про готовність атакувати 52 об'єкти в Ірані

До цього Трамп повідомляв, що США готові завдати "швидкого і сильного удару" по 52 цілях Ірану, якщо країна вирішить атакувати американців.

Відео дня

«Вони напали на нас, і ми завдали удару у відповідь. Якщо вони нападуть знову, що я б настійно рекомендував їм не робити, ми вдаримо по них сильніше, ніж коли-небудь раніше!», - написав президент США в Twitter. Він зазначив, що Сполучені Штати протратили «два трильйони доларів на військову техніку». «Якщо Іран нападе на американську базу, або на будь-якого американця, ми відправимо частину цієї досконалої, нової і красивої техніки на їхній шлях... І без вагань!», - додав Трамп.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 3 січня США завдали удару по району біля аеропорту столиці Іраку Багдада і вбили голову спецпідрозділу «Аль-Кудс» Корпусу вартових ісламської революції генерала Касема Сулеймані. Тегеран пообіцяв помститися за вбивство свого військового і дати «нищівну відповідь» США.

За даними газети The New York Times, президент США віддав наказ убити іранського генерала всупереч останнім даним розвідки, передає kommersant. Раніше він заявляв, що генерал Сулеймані був відповідальний за смерть мільйонів людей і «планував вбити ще більше», не уточнюючи, про які напади йде мова. Видання стверджує, що високопоставлені представники Пентагону були здивовані, що Трамп вибрав найбільш радикальне рішення для відповіді Ірану. Спікер Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі вважає, що адміністрація зробила провокаційні і «непропорційні дії», убивши генерала.