Журналісти телеканалу Dilja Ахмед Абдул Самад та Сафа Галі / facebook/AhmedASamaad

В Іраку застрелили кореспондента телеканалу Dilja Ахмеда Абдула Самада та оператора Сафа Галі.

Як повідомляє Daily Mail, це сталося на південному сході Іраку в місті Басра. Невідомі відкрили вогонь по машині журналістів.

Читайте такожВ Іраку авіабаза з американськими військовими була піддана обстрілу, є поранені

Відео дня

Зазначається, що за кілька годин до смерті Самад опублікував відео, в якому засуджував іракські сили за жорстоку боротьбу з антивладними протестами.

На веб-сайті Dilja TV показали відеозапис з місця вбивства. На кадрах видно, що Самад отримав вогнепальне поранення голови, на дверцятах автомобіля – сліди від куль. Оператор отримав три кульові поранення в груди.

Тим часом посольство США в Багдаді опублікувало у Twitter заяву, в якій назвало вбивство журналістів "жалюгідним і боягузливим". 

Як повідомляв УНІАН, з жовтня 2019 року в Іраку тривають протести. Їхні учасники невдоволені нестачею робочих місць, перебоями в подачі електроенергії, браком чистої води, поганою освітою, охороною здоров’я, а також загальною корупцією. Загалом загинуло понад 400 людей.

Ірак є п’ятим за величиною виробником й експортером нафти у світі. Водночас, за оцінками, близько 20% населення країни живуть у бідності. Безробіття серед молоді сягає 25%, що вдвічі більше, ніж загалом по країні.