Колишній посол США в Україні Марі Йованович / фото УНІАН

Держдепартамент зробить все необхідне для того, щоб з'ясувати, чи виникала загроза в Україні екс-послу США Марі Йованович.

Про це в п'ятницю в інтерв'ю радіостанції заявив держсекретар Майк Помпео, передає Голос Америки.

Згідно з документами, опублікованими цього тижня, Лев Парнас, громадянин США українського походження, допомагав Руді Джуліані, особистому адвокату президента Дональда Трампа, розслідувати дії в Україні екс-віце-президента Джо Байдена і його сина Хантера. Згідно з документами, Парнас брав участь в організації стеження за послом Йованович до того, як Трамп прийняв рішення про її відставку.

Відео дня

Помпео також заявив в інтерв'ю, що він ніколи не спілкувався і не зустрічався з Левом Парнасом.

"Ми зробимо все, що необхідно, щоб оцінити, чи сталося там щось... Я підозрюю, що багато з того, про що повідомлялося, в підсумку виявиться невірним, але наше зобов'язання, мої зобов'язання як держсекретаря, полягає в тому, щоб ми провели оцінку та розслідування. Кожен раз, коли хтось вважає, що існує можливість загрози одному з наших співробітників, ми звичайно це робимо", - заявив Помпео.

Читайте такожПартнер Джуліані стверджує, що на власні очі бачив, як Трамп звільняв Йованович

Під час давання свідчень у Конгресі Йованович сказала про пізній телефонний дзвінок із Вашингтона, який вона отримала, перебуваючи в Києві. За словами екс-посла, їй сказали, що вона негайно повинна повернутися в США через побоювання щодо її безпеки.

"Ми в Держдепартаменті завжди робимо все можливе для того, щоб наші співробітники не тільки посли, але вся команда в цілому - володіли відповідним рівнем безпеки", - додав держсекретар.

"Ми робимо все можливе, щоб нікому не було заподіяно шкоду, чи йде мова про те, що відбувалося в нашому посольстві в Багдаді минулого тижня, або про роботу, яка велася в Києві всю весну минулого року, коли там перебувала посол Йованович, і в нашому посольстві в Києві навіть сьогодні", - заявив Помпео.

Раніше УНІАН повідомляв, що Національна поліція Україна почала кримінальні провадження після публікації Комітетом з розвідки Палати представників США матеріалів про те, що під час каденції в Україні за послом США Марі Йованович ніби здійснювалася незаконна стеження і можливе втручання в її роботу електронних гаджетів приватними особами за замовленнями громадян США.