Ілюстрація REUTERS

У Росії можуть суттєво спростити процедуру отримання громадянства для іноземців: від іншого громадянства можна буде не відмовлятися.

Як повідомляє "Коммерсант" з посиланням на власні джерела, відповідні зміни до законодавства готує російський уряд - незабаром законопроект можуть внести до Держдуми.

Таким чином російська влада має намір вирішувати завдання по залученню в країну нових громадян - для цього змінюють міграційні режими і реформують інститут громадянства. Підготовку таких змін виданню підтвердила і прес-служба уряду.

Відео дня

"Мова йде про те, щоб визнати таким, що втратив чинність пункт "г" частини першої статті 13 закону "Про громадянство Російської Федерації". Згідно з ним, однією з умов придбання іноземними громадянами російського громадянства є відмова від наявного в них іншого громадянства", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУ РФ назвали число "тимчасових біженців" з України

В уряді зазначили, що робота над законопроектом завершується, після погодження з адміністрацією президента він буде направлений до Держдуми. Там його вже чекають. "Ми хочемо у весняну сесію це питання закрити, щоб всі бажаючі могли стати громадянами Росії. А відповідно, що Росія буде робити? Вона буде своїх громадян за-хи-щати",- зазначив віце-спікер нижньої палати Петро Толстой.

Як розповів глава комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашников, статтю 13 закону "Про громадянство" можуть чекати й інші зміни: скасування вимоги про безперервне проживання на території Росії іноземця - претендента громадянства РФ протягом п'яти років і пункту про необхідність підтвердження законного джерела коштів для існування. Майбутній законопроект Калашников назвав революційним.

Читайте такожПрикордонники прояснили ситуацію зі змінами в правилах перетину адмінмежі з окупованим Кримом

Ще один депутат - Костянтин Затулін нагадав про жителів невизнаного Придністров'я, які не можуть отримати паспорт РФ, оскільки раніше отримали громадянство Молдови, що надається придністровцям за спрощеною схемою.

Як повідомляв УНІАН, Росія має намір спростити процес отримання громадянства жителями України, Білорусі, Казахстану та Молдови. Зокрема, громадян цих країн хочуть звільнити від проходження співбесіди на визнання носіями російської мови.