Сатосі Уематсу працював в інтернаті / polinakatsuro

Суд Японії засудив до страти 30-річного Сатосі Уематсу, визнаного винним у вбивстві 19 осіб з інтернату для людей з інвалідністю.

Про це повідомляє агентство Kyodo News.

Читайте такожВ Ірані засудили до страті "агента ЦРУ"Захист злочинця наполягав на тому, що Уематсу не усвідомлював свої дії, оскільки через тривалий прийом марихуани у нього розвинувся психічний розлад. Сам Уематсу не заперечував, що скоїв злочин, але й не розкаявся. Під час засідань чоловік стверджував, що люди з інвалідністю «створюють нещастя в суспільстві» і їм нема чого жити.

Відео дня

Рано вранці 26 липня 2016 року Уематсу убив 19 осіб і поранив ще 26 в інтернаті для людей з особливостями ментального і фізичного розвитку в японському місті Сагаміхара. Після цього чоловік прийшов у поліцію і зізнався у злочині.

Трагедія стала наймасовішим вбивством у Японії з кінця 1930-х років. За кількістю жертв вона перевершила газову атаку в метро Токіо, влаштовану забороненою в Росії організацією «Аум Сінрікьо».

Раніше Уематсу працював у цьому інтернаті. Ще до трагедії він пропонував ввести евтаназію для людей з обмеженими можливостями, а також попереджав владу, що сам може вбивати таких людей. Після цього чоловіка помістили в психіатричну клініку, але випустили звідти через 12 днів.

Раніше УНІАН повідомляв, як у Білорусі засудили до розстрілу учасника банди, яка спалювала живцем пенсіонерів.