Ілюстрація REUTERS

У четвер в Греції набирає чинності рішення про заборону зібрань кількістю більш ніж 10 осіб у рамках заходів зі зниження інтенсивності захворювання коронавірусною інфекцією.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте також"Найбільший виклик з часів Другої світової": Меркель про коронавірус

Відео дня

«Переміщення поза домом має бути обмежено абсолютним мінімумом і тільки для крайніх потреб», – заявили чиновники журналістам.

Зазначається, що порушників щодо ліміту зібрань чекатиме штраф у розмірі 1000 євро. У районах країни також діють пересувні мобільні групи правоохоронців, які через гучномовці закликають громадян не покидати будинки.

Вже у вівторок уряд Греції наказав зачинити всі заклади роздрібної торгівлі та посилив обмеження з в’їзду-виїзду на кордонах.

Як повідомляв УНІАН, у світі станом на ранок 19 березня зафіксовано 218 814 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусом COVID-19.

Спалах нового коронавірусу було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю – 12-мільйонному місті Ухань.

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала її надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу, схарактеризувавши як епідемію з численними осередками.

В Україні наразі зафіксовано 16 випадків коронавірусної інфекції, із них два – летальних. У країні оголошено загальнонаціональний карантин, який триватиме до 3 квітня.