Ілюстрація REUTERS

Американський штат Міссурі подав до суду на владу Китаю через виникнення пандемії коронавірусу. Міссурі став першим штатом, який розпочав відповідну судову тяганину проти Пекіна.

Про це заявив генеральний прокурор штату Ерік Шмітт, повідомляє DW.

Читайте такожТрамп призупинить видачу грін-карт

Відео дня

Так, на його думку, Пекін "брехав" світу про захворювання COVID-19 і зробив занадто мало для того, щоб зупинити епідемію на ранньому етапі.

"У Міссурі наслідки вірусу дуже реальні – тисячі заражені, багато хто загинув", – заявив Шмітт. При цьому він додав, що чимало компаній малого бізнесу були змушені закритися, і тепер їхнім співробітникам складно навіть годувати свої сім’ї.

Позов спрямований до суду штату Міссурі. Він адресований китайській владі, комуністичній партії Китаю, низці міністерств, керівництву провінції Хубей і міста Ухань.

За словами прокурора, китайська влада "вводила громадськість в оману", "приховувала важливу інформацію", "заперечувала факти зараження від людини до людини" і навіть "ховала захисне спорядження". Цій епідемії, переконаний Шмітт, цілком "можна було запобігти".

Як повідомляв УНІАН, кількість лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусом у світі станом на ранок середи, 22 квітня, перевищила 2,5 мільйони людей. США лідирують за кількістю випадків зараження коронавірусною інфекцією – 824 438. У Китаї від початку пандемії зареєстровано 83 862 випадки зараження. 

Читайте також: