Reuters

На північному кордоні Греції з Македонією мігранти з Марокко, Ірану і Пакистану перекрили залізницю на шляху в західну Європу.

Читайте такожПонад 700 біженців вже кілька днів не пропускають з Греції до Македонії - ЗМІ

Про це повідомляє Reuters.

Відео дня

Один з іранських мігрантів оголосив голодування, роздягнувшись до пояса і зшивши губи разом. Тепер він сів навпроти кордону македонської поліції.

На питання кореспондента, чого він домагається, 34-річний інженер Хамід відповів: "Я готовий їхати в будь-яку вільну країну світу, повернутися назад не можу – мене вб'ють".

Як повідомлялося раніше, минулого тижня Словенія, член Шенгенської зони, оголосила про те, що буде пропускати тільки біженців із Сирії, Іраку та Афганістану, в той же час відправляючи назад всіх інших мігрантів, яких вважає "економічними". Пізніше до цієї політики приєдналися інші країни на шляху мігрантів: Хорватія, Сербія і Македонія. Правозахисні організації вже заявили про те, що притулок має надаватися не за національною ознакою, а у зв'язку з реальною необхідністю.

Читайте такожПоліція Франції опублікувала фотографію ще одного учасника терактів 13 листопада

Нові заходи на кордоні перерахованих вище країн співпали зі зростаючим занепокоєнням серед частини населення Європи, викликаним потоком мігрантів і терактами в Парижі 13 листопада.