Фото: ridus.ru

"Дата першого пуску зі споруджуваного космодрому "Восмточний" буде визначена тільки після закінчення автономних і комплексних випробувань. В даний час автономні випробування тривають на стартовому комплексі і завершені на технічному комплексі космодрому", - йдеться в повідомленні Роскосмосу.

Читайте такожПлани Путіна щодо космодрому "Восточний" зірвано: запуск "Союзу" переноситься

У Роскосмосі пояснили, що наступним етапом робіт з технологічним обладнанням стануть комплексні випробування ракети-носія "Союз-2.1 а", які планується розпочати в січні 2016 року. Випробування всіх систем здійснюються по мірі готовності об'єктів, що будуються на космодромі "Восточний".

Відео дня

Раніше генеральний директор Ракетно-космічного центру "Прогрес" Олександр Кирилін назвав дату першого пуску з космодрому "Восточний". За його словами, це має відбутися 25 квітня 2016 року.

Росія будує космодром "Восточний" з 2012 року в Амурській області. Взимку 2014-2015 років будівництво космодрому супроводжувалося скандалами в зв'язку з розкраданням і розтратами коштів, а також масовими страйками і голодуванням робітників через затримки з виплатою заробітної плати.