REUTERS

Про це повідомляє DT.ua з посиланням на агентство Reuters.

Як кажуть самі повстанці, Захран Аллуш загинув 25 грудня в результаті удару ВПС РФ у передмісті Дамаска.

"Джейш аль-Іслам" була учасником конференції в Ер-Ріяді, на якій сирійська опозиція прийшла до згоди з приводу загальних цілей передбачуваних політичних переговорів, покликаних припинити громадянську війну. Опозиція погодила кандидатуру колишнього прем'єр-міністра Сирії в якості свого представника у мирному діалозі.

Відео дня

Читайте такожСирійська опозиція попередила про наслідки вбивства одного з їх лідерів

Представник Держдепартаменту США Марк Тонер заявив, що Сполучені Штати не надають підтримку "Джейш аль-Іслам" і висловлюють стурбованість з приводу її "поведінки на полі бою". Однак він зазначив, що угруповання воює проти "Ісламської держави" і бере участь у політичному діалозі щодо закінчення громадянської війни в Сирії.

"Тому удар по Аллушу, "Джейш аль-Ісламу" та іншим опозиційним групам насправді ускладнює зусилля по досягненню значимих політичних переговорів та припинення вогню по всій країні", — сказав Тонер.

Читайте такожСирійська "Армія Ісламу" оголосила Росії війну - The New York Times

Відповідаючи на питання, чи обговорювалася ця ситуація з Росією, Тонер відповів, що розмова між двома сторонами була, але він не впевнений, чи обговорювалося це конкретне питання безпосередньо.