REUTERS

Про це повідомило в середу агентство Ренхап з посиланням на представника військового відомства Південної Кореї, передає ТАСС.

"Ми встановили факт тестового запуску Північною Кореєю балістичної ракети підводного пуску минулого місяця", - заявив співрозмовник агентства, зазначивши, що випробування, очевидно, закінчилися невдачею.

Читайте такожКНДР відсвяткувала ювілей правлячої партії масштабним військовим парадом (фоторепортаж)

Відео дня

Про те, що КНДР продовжує робити активні зусилля, спрямовані на створення балістичної ракети морського базування, повідомив у вівторок неурядовий Американо-корейський інститут Школи перспективних міжнародних досліджень при Університеті Джонса Гопкіна у Вашингтоні.

Висновки даного науково-дослідного закладу засновані на результати проведеного ним аналізу свіжих фотографій судноверфі на східному узбережжі КНДР, зроблених із супутників. За свідченням американських експертів, ці фотографії, придбані в компанії DigitalGlobe в США, "здається", підтверджують дані про те, що 21 грудня КНДР зробила спробу випробувального запуску балістичної ракети KN-11 з підводного човна "Синпо" (за західною класифікацією).

Читайте такожЗМІ: КНДР може готуватися до випробування водневої бомби

Раніше УНІАН повідомляв, що Північна Корея в листопаді намагалася здійснити запуск балістичної ракети KN-11 в Японському морі, але ракета так і не змогла злетіти.