REUTERS

Про це йдеться у офіційному повідомленні міністерства закордонних справ та європейської інтергації Чорногорії.

"Дводенні переговори про вступ між Чорногорією і НАТО у Брюсселі сьогодні успішно завершились, відзначивши тим самим початок процесу, який супроводжується розширенням запрошення на членство Чорногорії від 2 грудня 2015 року", - йдеться у повідомленні.

Переговори проводилися під головуванням помічника генерального секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки Террі Стаматопулоса. Делегацію Чорногорії очолювала голова чорногорської місії при НАТО Драгана Радуловіч.

Відео дня

Читайте такожЧорногорія відмовилась пускати в країну віце-прем’єра РФ Рогозіна

Стаматопулос відзначив, що проведення переговорів про вступ свідчить про прогрес, який Чорногорія продемонструвала з часу набуття незалежності. Він додав, що членство у Альянсі зміцнить безпеку та незалежність Чорногорії.

Під час переговорів, Чорногорія взяла на себе зобов'язання, які встановлюються при набутті членства у НАТО, і таким чином це створює умови для продовження процесу приєднання до Альянсу.

Сторони під час зустрічі також обговорили реформи, які необхідно впровадити в найближчий час, особливо відзначивши акцент на верховенсмтві права та громадській підтримці.

"Підписання протоколу про набуття членства буде наступним кроком Чоргорії на шляху до вступу в НАТО, за яким послідує процес ратифікації протоколу країнами-членами Альянсу", - наголошується у повідомленні.

Одночасно, в цей час Чорногорія зможе відвідувати зустрічі НАТО як запрошена держава.

"Як тільки усі країни-члени ратифікують протокол про набуття членства, Чорногорія приєданється до Вашингтонського договору та стане 29 членом Альянсу", - підсумовується у повідомленні.