diplomat.so

Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі на прес-конференції 4 березня, коментуючи заяву одного з високопоставлених представників сирійської опозиції Ріяда Хіджаба, який раніше заявив, що США часто йдуть на поступки Росії в Сирії.

Як передає РБК, Кірбі відповідаючи на питання про те, чи поділяє він цю точку зору, сказав, що не знайомий із заявою Хіджаба, але «не став би дотримуватися такого формулювання».

Читайте такожСирійська опозиція вважає несприятливими умови для відновлення переговорів

Відео дня

«Мова йде не про поступки, мова йде про роботу з росіянами з метою отримати те, що всі ми хочемо, щоб побачити мирну Сирію і політичний процес, щоб припинити цю громадянську війну», — заявив Кірбі.

За його словами, США не ведуть переговори з Росією "віч-на-віч" з усіх питань. «І я кажу навіть не про те, що відбувається за межами Сирії, а про те, що відбувається всередині Сирії. У нас були, і, ймовірно, продовжаться розбіжності з Росією через різні чинники», — заявив Кірбі.

Читайте такожАрмія Асада захоплює нові території, незважаючи на перемир'я - сирійська опозиція

У той же час представник Держдепартаменту підкреслив, що Росія взяла на себе провідну роль в Міжнародній групі підтримки Сирії (ISSG) і принесла користь. «Вони співпрацювали, і вони брали участь у припинення військових дій», — зазначив Кірбі.

«І знову ж таки, в інших питаннях у нас все ще є проблеми з ними [з Росією]. Але, така характеристика американського підходу, як просто «поступки», на мій погляд є неточною, і я абсолютно не згоден з цими зауваженнями», — зазначив Кірбі.