inforesist.org

Цю інформацію підтвердили чотири американських чиновники, передає ЄвроПравда з посиланням на The Washington Post.

За даними видання, інцидент стався 6 червня. Після нападу у американського дипломата серед інших травм виявилося зламаним плече. Одразу після нападу американський дипломат залишив РФ, щоб отримати термінову медичну допомогу, і він досі перебуває за межами Росії.

Читайте такожФСБ отримала "зелене світло" на шпигування в інтернеті: як правильно видалитися з російських сервісів і сховатися від "всевидющого ока"

Відео дня

Зазначається, що співробітник ФСБ не був в уніформі. Подія не набула розголосу. Держдепартамент США викликав посла РФ Сергія Кисляка, щоб висловити йому скаргу щодо інциденту.

Мотиви події залишаються невідомими. За словами одного американського чиновника, американський дипломат хотів сховатися в будівлі посольства США від переслідування російської служби розвідки.

Інший співрозмовник видання розповів, що дипломат міг працювати в Росії як шпигун під "дипломатичним прикриттям", тобто прикидався співробітником Держдепартаменту США.

Раніше у Держдепі США заявили, що за останні два роки було зафіксовано значне збільшення випадків стеження за дипломатами та їхніх утисків з боку російських спецслужб і дорожньої поліції.