REUTERS

Як заявив представник держдепартаменту США Джон Кірбі, цю думку держсекретар Джон Керрі доніс до президента Росії Володимира Путіна на переговорах, які відбулися в ніч на п'ятницю у Москві, передає Бі-бі-сі.

Читайте такожДерждеп підтвердив зростання випадків стеження за дипломатами США з боку спецслужб РФ

За словами представника держдепу, глава американської дипломатії на зустрічі з Путіним висловив заклопотаність у зв'язку з неодноразовими порушеннями угоди про припинення вогню з боку підтримуваного Москвою сирійського уряду.

Відео дня

На переговорах, які тривали близько трьох годин, Путін і Керрі говорили про необхідність посилення боротьби з "Ісламською державою" та "Фронт ан-Нусра" - філією "Аль-Каїди".

Як повідомляв УНІАН, Джон Керрі пропонує створити інформаційний центр, де американські і російські військові будуть обмінюватися розвідувальною інформацією та координувати авіаудари по бойовиках в Сирії.

Плани Керрі викликають настороженість і відкрите невдоволення у військових, розвідувальних і дипломатичних колах США - багато хто вважає, що Росії не можна довіряти і вона неодноразово це довела.

Як сказав представник Пентагону Пітер Кук, міністр оборони Ештон Картер підтримує зусилля Керрі в тому, щоб спрямувати дії Москви в Сирії в правильне русло, але ставиться до цієї ідеї "зі здоровою часткою скептицизму".

"Якщо росіяни готові робити правильні речі в Сирії, міністр оборони відкритий для розмови. Але ми поки що чекаємо, хочемо зрозуміти, що відбувається. Поки не ясно, чи зможемо ми коли-небудь укласти угоду", - сказав представник Пентагону.

У Білому домі про перспективи військового співробітництва з Москвою висловлюються обережно. "Зараз настав час Росії приймати серйозні рішення - як використовувати свій дипломатичний вплив і військові можливості в Сирії", - заявив представник Білого дому Джош Ернест.

"Одне з двох: або її військові підтримують режим Асада, або борються з екстремістами", - додав він.

Раніше прес-секретар держдепартаменту США Елізабет Трюдо визнала, що плани Джона Керрі щодо військового співробітництва з Росією по Сирії викликали "дуже серйозне і енергійне обговорення" в уряді.