Володимир Путін / REUTERS

Росія «вживатиме контрзаходів та ставитиме під удар ракетних систем" об'єкти НАТО, які, на думку РФ, будуть їй загрожувати. Про це в інтерв'ю для фільму Олівера Стоуна "Україна в огні" заявив президент РФ Володимир Путін, пише ТАСС.

Російський президент заявив, що у нього "складається відчуття, що в НАТО для підтримки країн-членів у "покорі" і для дисципліни створюється "образ зовнішнього ворога". 

Читайте такожРозміщення "Іскандерів" під Калінінградом дестабілізує безпеку Європи - Держдеп

Відео дня

"Ми повинні в цьому зв'язку вживати контрзаходів, тобто ставити під удар наших ракетних систем ті об'єкти, які, на нашу думку, починають нам загрожувати. Ситуація напружує", - заявив Путін.

Також він пояснив, чому Росія "гостро реагує на розширення НАТО".

"Нас турбує практика прийняття рішень. Я знаю, як приймаються (рішення в НАТО)... Коли країна стає членом НАТО, їй уже важко чинити опір тиску з боку такої великої країни-лідера НАТО, як США, і там легко може з'явитися все, що завгодно - і система ПРО, і нові бази, і якщо буде потрібно - нові ударні комплекси ", - заявив він.

Нагадаємо, комітет Парламентської асамблеї НАТО визнав агресію Росії проти України головним фактором дестабілізації безпекової ситуації в світі.

«Сьогодні під час розгляду на Комітеті ПА НАТО резолюції "Підтримка пост-Варшавської стратегії оборони та стримування" беззаперечно було визнано агресію Росії проти України головним фактором дестабілізації безпекової ситуації в світі», - повідомила голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз, яка у складі української делегації у Стамбулі перебуває на 62-й сесії асамблеї. За її словами, в рамках обговорення резолюції досягнуто рішення про те, що однією з форм реагування на дії агресора буде рішуча підтримка України.