REUTERS

У столиці країни Бразиліа учасники протестів підпалили автобус і пройшли маршем до офісів телеканалу Globo TV, який, на їхню думку, підтримує міру, передає Російська служба Бі-Бі-Сі.

У Сан-Паулу, найнаселенішому місті країни, учасники протестів напали на штаб-квартиру Федерації промисловості, що об'єднує великі підприємства регіону.

Читайте такожМітингувальники в Бразилії проникли в будівлю Національного конгресу

Відео дня

Закон накладає 20-річний мораторій на зростання держвидатків, які можна буде нарощувати лише на величину інфляції попереднього року.

REUTERS

Опозиція стверджує, що міра найсильніше вдарить по найменш захищених верствах населення та особливо негативно позначиться на ситуації з освітою та охороною здоров'я, які і без того серйозно недофінансовуються державою.

Для затвердження закону було необхідно набрати 49 сенаторських голосів. У підсумку "за" проголосували 53 людини, "проти" - 19.

Перевага виявилася дещо меншою, ніж очікувала влада, однак це все одно велика перемога нового президента країни Мішеля Темера, який заступив на цю посаду 31 серпня. Обмежуючи зростання витрат, він сподівається вивести країну з найглибшої за останні десятиліття рецесії.