REUTERS

Правоохоронці допитали віце-президента корпорації  Samsung Лі Дже Йона, який де-факто є керівником корпорації, у справі щодо причетності до корупційного скандалу в оточенні президента Південної Кореї Пак Кин Хе, пише DW.

Зазначається, що Лі Дже Йон прибув сьогодні, 12 січня, до будівлі спеціальної прокуратури. Допит проводився через підозру в причетності керівництва Samsung до корупційних схем в оточенні Пак Кин Хе.

Відео дня

Читайте такожПрезидент Південної Кореї готова піти у відставку

Окрім того, як зазначає видання,  у прокуратурі розглядають можливість видачі ордера на арешт Лі Дже Йона, однак це можливо лише після завершення всіх слідчих дій.

Нагадаємо, вчора, 11 грудня слідчі вирішили допитати топ-менеджера компанії Чи Че Ена, який доводиться сином чолі холдингу.

У повідомленні слідчих уточнюється, що в четвер Чи Че Ена допитають у якості підозрюваного. Слідство вважає, що Samsung перераховував пожертви у некомерційні фонди, підконтрольні подрузі президента Чхве Сун Сіль.

Саме з розслідування діяльності цих фондів розпочався корупційний скандал, який призвів до оголошення імпічменту Пак Кин Хе. Повідомлялося, що її подруга змушувала великі компанії перераховувати в свої фонди великі суми.