Європарламент підтримав

Про це заявив глава МЗС Грузії Михаїл Джанелідзе, його цитує Georgia Today.

Читайте такожМЗС Білорусі відреагувало на створення прикордонної зони: Росія не попереджала

За його словами, грузинський уряд також запропонує переваги лібералізації візового режиму жителям окупованих грузинських регіонів Абхазії і Південної Осетії.

Відео дня

Як повідомлялося, 2 лютого Європейський парламент проголосував за введення безвізового режиму з Грузією. За відповідне рішення сьогодні на пленарному засіданні ЄП проголосували 553 депутати, проти - 66, 28 - утрималися. Рішення ще має затвердити Рада Європейського Союзу.

Нагадаємо, в ніч на 8 серпня 2008 року російські військові увійшли в Грузію після спроби Тбілісі відновити контроль над самопроголошеними республіками Південна Осетія і Абхазія.

В результаті 5-денної війни Росія визнала незалежність цих двох грузинських регіонів і ввела додаткові війська і озброєння на свої військові бази на цих територіях.

Всі держави світу, за винятком Росії, Венесуели, Нікарагуа і Науру, визнають ці регіони територією Грузії, окупованою Росією. За офіційними даними грузинської влади, в результаті подій 2008-го загинули понад 400 людей, більше 2 тисяч були поранені.