Міська поліція Лондона розглядає напад біля Палати громад (нижня палата британського парламенту) як терористичний акт.

«Ми розслідуємо це як терористичний інцидент, поки не отримаємо даних, що доводять зворотне», — заявили в поліції.

Відео дня

Як повідомляє британське видання The Telegraph, нападника було застрелено, коли він намагався потрапити до Вестмінстерського палацу, де також розташовується парламент.

Очевидці повідомили, що бачили машину, яка врізалася в периметр загородження на Вестмінстерському мості та наїхала на перехожих, залишивши "десятки пораненими". Водій після інциденту побіг в сторону поліцейських, які охороняли будівлю парламенту. Ця подія сталася перед тим, як було поранено ножем поліцейського. За даними очевидців, озброєний чоловік з ножем здійснив напад на офіцера поліції, після чого нападника застрелили.

Очевидці почули щонайменше три постріли. Також вони описали нападника як чоловіка азійської зовнішності, якому було близько сорока років.

За попередніми даними, невідомий на машині збив кількох пішоходів на Вестимінстерському мосту, після чого врізався в огорожу біля будівлі парламенту.

Приблизно в той же час було скоєно напад з ножем на поліцейських, які чергували біля парламенту; поліція відкрила вогонь по нападнику.

Телеканал Sky News з посиланням на джерела в силових структурах повідомляє, що нападниками в обох випадках, за попередніми даними, був один і той же чоловік. Офіційних даних про загиблих і постраждалих немає. Фотокореспондент Reuters з місця подій повідомляв про «дюжину» постраждалих.