Ілюстрація / REUTERS

Більше 30 мирних жителів і бійців опозиції були вбиті в результаті нападу бойовиків екстремістського угруповання "Ісламська держава" на табір біженців на північному сході Сирії поблизу кордону з Іраком, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Бойовики напали на тимчасовий табір сирійських та іракських біженців в Раджм-ес-Салібі, на південний схід від міста Шаддаді. Екстремістське угруповання також атакувало членів альянсу "Демократичні сили Сирії", дислокованих на контрольно-пропускному пункті неподалік.

Читайте такожБойовики ІДІЛ перенесли свою "столицю" на 140 км від Ракки

Відео дня

Щонайменше п'ять смертників підірвали себе біля та всередині табору, заявив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, що базується в Британії.

За його даними, як мінімум 32 людини були вбиті в результаті вибухів і подальших зіткнень, серед них 21 мирний житель, ще 30 людей отримали поранення.

Згідно з повідомленням державного сирійського інформагентства SANA, більше 30 мирних жителів загинули, 34 людини постраждали. Про смертників агентство SANA не згадувало. Курдські медики заявили, що загинули 22 мирних жителя.

Джерело в іракській армії повідомило Бі-бі-сі, що нападники викрали десятки людей. Підтверджень цієї інформації поки немає.

Підтримуваний США альянс, на позиції якого скоєно напад, очолює на сході Сирії боротьбу проти "Ісламської держави", забороненої в багатьох країнах, включаючи Росію.

В даний час члени "Демократичних сил" намагаються взяти контроль над містом Табка в долині річки Ефрат, що має стратегічне значення. Незабаром після цього вони планують почати наступ, щоб відбити фактичну столицю ІД - Ракку.