Трамп розкрив секретну інформацію російському міністрові / facebook.com/maria.zakharova

Президент США Дональд Трамп у ході зустрічі з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим розкрив секретну інформацію. За даними анонімних джерел ABC News, мова йшла про плани бойовиків «Ісламської держави» підірвати літак, що прямує в США.

Сполучені Штати отримали інформацію про плани бойовиків від ізраїльського шпигуна в їх рядах. Він розповів американській стороні, що терористи хочуть влаштувати вибух на рейсі, який направляється в США, пронісши вибуховий пристрій на борт літака в ноутбуці. У США інформацію завважали такою, що заслуговує довіри: у зв'язку з цим влада заговорила про заборону на пронесення ноутбуків на рейсах з Європи.

Читайте такожУ Європі можуть відмовитися від надання розвідувальних даних США через Трампа - Associated Press

Відео дня

Тепер, коли Трамп розкрив цю інформацію російському міністру, життя ізраїльського шпигуна «під загрозою», зазначає телеканал. Колишній голова Національного антитерористичного центру США Метт Олсен заявив, що після цього під загрозою також опинились і інші джерела інформації про плани бойовиків.

«Росія не входить до антиіділівської коаліції. Вона не наш партнер», — сказав Олсен, підкреслюючи хибність того, що Трамп поділився інформацією про плани бойовиків з Лавровим.

Сам американський президент у своїх твітах вказав, що має «абсолютне право» ділитися будь-якою інформацією з росіянами.

Раніше газета The Washington Post розповіла, що президент США передав якісь секретні відомості главі російського МЗС. Згодом у Білому домі спростували цю інформацію.