У РФ спрощують українцям отримання громадянства / фото УНІАН

Держдума РФ ухвалила закон, що дозволяє отримувати російський паспорт без довідки про відмову від громадянства України.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, відповідні поправки прийняті до законів про громадянство і про правове становище іноземних громадян у РФ. Зокрема, обговорюється заявний порядок без надання підтвердження від української сторони при відмові від громадянства України для отримання посвідки на проживання і паспорта в РФ.

«Відмова від наявного громадянства України здійснюється шляхом направлення заяви про відмову від громадянства в повноважний орган цієї держави. Документом, що підтверджує відмову громадянина України від громадянства, яке він має, є нотаріально засвідчена копія заяви», - йдеться в законі.

Відео дня

Читайте такожПутін запропонував ввести "клятву" або "присягу" при наданні громадянства Росії

Як заявив голова комітету Держдуми з держбудівництва та законодавства Павло Крашенінніков, «отримати довідку про відмову від громадянства з України зараз неможливо», що є «відомим фактом».

За його словами, громадяни України, які бажають отримати громадянство РФ, підписують заяву про відмову від українського громадянства, цей документ оформляється нотаріально, одна копія залишається в міграційній службі РФ, друга прямує до України. Він зазначив, що така заява замінюватиме довідку, яку раніше потрібно було отримувати в уповноважених органах України.

Як повідомляв УНІАН, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що загальна кількість громадян України, які перебувають на території Росії на 16 березня 2017 року, становить 2 млн 300 тис. 320 осіб.

За її словами, з них більше мільйона - біженці з Донбасу.