REUTERS

В Англії зафіксували рекордну кількість виключень із шкіл, пов'язаних з вживанням наркотиків та алкоголю. Про це свідчить опублікована міністерством освіти статистика, яку проаналізувала Бі-бі-сі. Так, у 2015-2016 роках в англійських школах відбулося 9250 постійних і тимчасових виключень учнів, спійманих на вживанні алкоголю і наркотиків. Десять років тому, в 2006-2007 навчальному році, таких виключень було 8580.

Читайте такожУ Англії та Уельсі вперше зафіксували ріст кількості новонароджених мігранткамиЩе 2140 виключень пов'язані з так званими проступками "на сексуальному ґрунті".

Найбільше число тимчасових виключень (на короткий термін) було зафіксовано в Йоркширі і Хамбері. В цьому регіоні школи з різних причин виносили рішення про тимчасове відсторонення від навчання понад 50 тис. разів.

Відео дня

Місцеві благодійні організації працюють зі школами, щоб спробувати дати дітям, виключеним із школи, другий шанс. "Мене вигнали з трьох шкіл, тому що я била вчителів та інших учнів. У мене були постійні проблеми з поліцією. Чесно кажучи, я вела себе як скажена собака", - розповідає дівчина по імені Чарлі, якій допомагає благодійна організація в Шеффілді. "Якщо б я не потрапила сюди, опинилася б у в'язниці", - зізнається вона.

В той час, як число школярів зростає, число виключень на ґрунті вживання алкоголю і наркотиків зараз знаходиться на рекордному рівні з 2010 року. При цьому, як випливає з статистики по Англії і Уельсу, число людей у віці 16-24 років, які заявили про вживання наркотиків у минулому році, впала з 30% у 1996 році до 18% у 2016 році.

Прес-секретар міністерства освіти Великобританії зазначив, що повноваження шкіл по виключенню учнів "повинні використовуватися тільки у певних обставинах, а рішення повинні бути законними, обґрунтованими і справедливими".

"Постійне виключення слід використовувати тільки як крайній захід у відповідь на серйозне порушення або постійні порушення правил школи", - підкреслив представник відомства.