Трамп підтримує введення нових санкцій проти Росії

Президент США Дональд Трамп підтримає законопроект щодо введення нових санкцій проти Росії.

Про це у неділю заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс у програмі «This Week» з Джорджем Стефанопулосом, передає ABC News.

«Адміністрація підтримує існуючу жорстку позицію щодо Росії, зокрема, запровадження цих санкцій», - заявила Сандерс.

Відео дня

«Початковий текст законопроекту був погано прописаний, але ми змогли попрацювати з Палатою представників та Сенатом  і адміністрація задоволена можливістю це робити і внести ті зміни, які були необхідними, і ми підтримуємо нинішній законопроект», – додала Сандерс.

Читайте також"Можуть мати "незаплановані наслідки": Єврокомісія закликала США координувати нові санкції проти Росії

При цьому, не уточнюється, які саме зміни до законопроекту були внесені адміністрацією Трампа. 15 червня Сенат США затвердив нові санкції проти Росії, поєднавши їх з санкціями проти Ірану в одному законодавчому акті. Законопроект містив положення про те, що президент не зможе скасувати або пом'якшити санкції проти Москви і Тегерана без схвалення Конгресу. Це тоді викликало невдоволення з боку Білого дому і небажання підтримувати проголосований у Сенаті документ, після чого почалися дискусії щодо корегування тексту законопроекту.

Щоб нові санкції набули чинності, їх повинні підтримати в Палаті представників, а також законопроект повинен підписати президент США.

Як повідомляв УНІАН, конгресмени США від обох партій узгодили текст законопроекту про посилення санкцій проти Росії, Ірану і Північної Кореї, голосування має відбутися 25 липня.